Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen voor het huren van een sociale huurwoning.
 • Zo ja, vul het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving.
 • Je ontvangt een e-mail met het bericht of je een woning toegewezen hebt gekregen, en zo ja welke woning. Dit aanbod kun je accepteren of afwijzen.
 • Wanneer je het aanbod accepteert, start de dossiercontrole.
 • Als het dossier akkoord is heb je een optie op de woning en ontvang je een huurovereenkomst om te tekenen.
 • Nadat de huurovereenkomst is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen van de verhuizing medio maart 2021.

Klik hier en lees meer over het huren van een sociale huurwoning op Oostenburg.

 • Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen voor het huren van een midden huurwoning.
 • Zo ja, vul het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving.
 • Je ontvangt een e-mail met het bericht of je een woning toegewezen hebt gekregen, en zo ja welke woning. Dit aanbod kun je accepteren of afwijzen.
 • Wanneer je het aanbod accepteert, start de dossiercontrole.
 • Als het dossier akkoord is heb je een optie op de woning en ontvang je een huurovereenkomst om te tekenen.
 • Nadat de huurovereenkomst is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen van de verhuizing medio maart 2021.

Klik hier en lees meer over het huren van een middenhuurwoning op Oostenburg.

 • Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen.
 • Zo ja, vul het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving.
 • Je ontvangt een e-mail met het bericht of je een woning toegewezen hebt gekregen, en zo ja welke woning. Dit aanbod kun je accepteren of afwijzen.
 • Wanneer je het aanbod accepteert, start de dossiercontrole.
 • Als het dossier akkoord is heb je een optie op de woning en ontvang je een huurovereenkomst om te tekenen.
 • Nadat de huurovereenkomst is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen van je verhuizing.

Klik hier en lees meer over het huren van een vrije sector huurwoning op Oostenburg.

Voor zowel sociale als midden als vrije sector huur is garantstellingen van ouders zijn niet mogelijk.

Je kan een huis huren als je er zelf in gaat wonen én je na de verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Amsterdam.  Een andere belangrijke voorwaarde is dat je over voldoende inkomen beschikt om de huur te kunnen betalen, nu en in de toekomst. Hiervoor gelden inkomensrichtlijnen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je geen negatieve BKR-registratie hebt. Onderdeel van de verhuurprocedure die wij uitvoeren is een BKR Credit Check en/of Sanctietoets.

Voor de sociale- en midden huurwoningen gelden specifieke voorwaarden. Klik hier voor meer informatie middenhuur. Klik hier voor meer informatie sociale huur.

De huurder(s) met zijn of haar gezin. Alle gezinsleden worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Amsterdam.

In de sociale huurwoning mag de woning alleen bewoond worden door de hoofdhuurder, de studio is voor een éénpersoonshuishouden.

Vrije sector -> klik hier om de inkomensrichtlijnen van de vrije sectorwoningen te bekijken

Middenhuur -> klik hier om de inkomensrichtlijnen van de midden huurwoningen te bekijken

Sociale huur -> klik hier om de inkomensrichtlijnen van de sociale huurwoningen te bekijken

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Nee, deze inkomsten zijn niet gegarandeerd/vast.

Nee. Als oproepkracht, uitzend- of flexwerker heb je minder zekerheid over je inkomen, je brutoloon kan iedere maand wisselen. Alleen gegarandeerde/vaste inkomsten tellen mee bij het berekenen van de bruto-inkomsten.

Je kan een uitkering, wanneer dit een gegarandeerd/vast 2e inkomen is optellen bij het gezamenlijke bruto-inkomen.

De appartementen aan de VOC kade, gebouw De Warmoes, is in december 2021 opgeleverd en verhuurd. Het overige aanbod in de onderstaande gebouwen is momenteel te huur.

 • VOC kade – De Warmoes – december 2021
 • Stadswerf – De Fortuin – maart 2022
 • Stadswerf – De Flora – maart 2022
 • Stadswerf – De Parel – april 2022
 • VOC kade – De Mark – mei/juni 2022 Let op! Dit is een prognose.
 • VOC kade – De Bloem – juni/juli 2022  Let op! Dit is een prognose.
 • VOC kade – De Admiraal – november/december 2022 Let op! Dit is een prognose.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager vb&t verhuurmakelaars bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager vb&t verhuurmakelaars bericht over deze huuringangsdatum.

Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

 

Er wordt tot en met woensdag 9 maart 2022 wekelijks open huis gehouden in de compleet ingerichte modelwoning van gebouw De Fortuin. Dit is en vrije sector huurwoning. Meld je hiervoor vooraf aan.

Er zijn geen open huizen of bezichtigingen voor de sociale- of midden huurwoningen. Je huurt een woning zonder dat je de door jou gehuurde woning vooraf gezien hebt.

Je betaalt maandelijks een bedrag aan Next NRG voor de huur van de warmte- & koude installaties, waaronder de warmtepomp en eventueel voor de zonnepanelen. Een huurder is verplicht om een gebruikersovereenkomst aan te gaan met de eigenaar van deze installatie. De kosten per woning staan vermeld in de prijslijst.

Daarnaast betaal je servicekosten. Denk hierbij aan kosten van elektriciteit ten behoeve van de algemene ruimtes, onderhoud van algemene installaties, onderhoud liften, schoonmaakkosten, water, telefoonkosten lift, onderhoud van het dakterras en de binnentuin, glasverzekering. Hiervoor betaal je een voorschot van circa € 80,- per maand.

De woningen zijn aangesloten op een centrale energie opwekkingsinstallatie (kortweg EOI) voor de levering van warmte, koude en warm tapwater. Deze installatie bestaat uit een bronnensysteem waarbij warmte uit de bodem wordt gehaald en een warmtepomp met boilervat in de woning. Deze warmtepomp is eigendom van de exploitant, Next NRG. Je betaalt aan Next NRG voor de huur van dit systeem en het verbruik van warmte- en koude en warm tapwater. Voor het elektraverbruik van de warmtepomp betaal je apart zelf aan je leverancier van elektriciteit.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Opleveringsniveau

De wanden worden saus klaar opgeleverd (exclusief binnenkant meterkast). Het plafond krijgt spuitwerk. De wand in een separaat toilet krijgt boven de tegels (vanaf 1,35 meter hoog) ook spuitwerk. 

Een (houten) vloerafwerking of vloerbedekking die geschikt is voor vloerverwarming en een maximale isolatiewaarde van Rc =0,09 heeft. Informeer hiernaar bij uw vloerleverancier. Vul voor je aankoop het “vb & t Vastgoedmanagement formulier voor goedkeuring” in om zeker te zijn dat je een geschikte vloer in je appartement legt.

Vrije sector- en midden huurwoning:

Ieder appartement wordt opgeleverd met een luxe witte strakke keuken van het merk Bribus met zwart composietstenen aanrechtblad, A-merk inbouwapparatuur; koel- vriescombinatie of koelkast met vriesvak, combimagnetron, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Op de plattegronden zie je de indeling van de keuken.

Sociale huurwoning:

Iedere woning wordt opgeleverd met een nette strakke witte keuken inclusief inductiekookplaat en afzuigkap.  Op de plattegronden zie je de indeling van de keuken.

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

De woning wordt verwarmd door vloerverwarming. In de badkamer hangt een elektrische radiator.

Ja, er wordt in iedere huurwoning een individuele mechanische ventilatie geïnstalleerd.

De appartementen op Oostenburg zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn uitstekend geïsoleerd en op het dak liggen enkele zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in een enkele geselecteerde appartementen. De warmte wordt opgewerkt door een warmtepomp.  We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de kosten voor (vloer)verwarming en warm water vallen lager uit. Dat financiële voordeel komt iedere maand terug!

Heb je de video over duurzaamheid in Oostenburg al gekeken?

Mobiliteit

Oostenburg is autoluw, de auto blijft welkom op Oostenburg, maar parkeren op straat is niet toegestaan. Je kan zelf een abonnement voor het Parkeerhuis van Q-park op Oostenburg afsluiten waarmee je 24/7 zorgeloos vrij in- en uitrijden. Voor laden & lossen komen er aangewezen parkeerplaatsen bij de gebouwen.

In één van de parkeergarages worden elektrische deelauto’s geplaatst. De deelauto’s zijn straks via de een app van de aanbieder van de deelauto’s te reserveren.

De afgesloten fietsenstallingen voor bewoners, mét oplaadpunten voor elektrische fietsen, zijn ingetekend op de verdiepingsoverzichten van de gebouwen in de brochures. 

In De Fortuin 1 & 3 komt een fietsenstalling. Huurders van De Fortuin 2 stallen hun fiets in de stalling van De Fortuin 3. 

Bewoners van De Flora stallen de fiets in één gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond achter De Flora 2. 

Gebouw De Parel heeft een gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond.

In het souterrain van De Bloem bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenstalling. Bewoners van De Warmoes, De Mark en De Admiraal stallen hier ook hun fiets.

Staat je vraag er niet bij?

Vul je vraag in en wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Toestemming*