Spelregels middenhuur

Voor woningzoekenden die te veel verdienen voor een sociale huurwoning én een vrije sectorwoning te duur is, zijn er middenhuurwoningen in woningmarkt. Maar ook om de doorstroom op de krappe woningmarkt voor sociale huurwoningen te bevorderen. Een woningzoeker die een sociale huurwoning in de gemeente Amsterdam leeg achterlaat, krijgt namelijk voorrang bij de toewijzing.

De Flora

Inschrijving gestart!

BrochurePrijslijst

De Fortuin

Inschrijving gestart!

Brochure Prijslijst

De Parel

Inschrijving gestart!

Brochure Prijslijst

Voor hen geldt de maximale inkomenseis voor de huisvestingsvergunning dan ook niet. Er geldt wel een aantal voorwaarden om een middenhuurwoning te kunnen huren. Neem deze goed door voordat je start met de online inschrijving.

Huisvestingsvergunning

Voor het huren van een middenhuurwoning is altijd een huisvestingsvergunning van de gemeente Amsterdam vereist. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan heeft aanmelden en inschrijven voor een middenhuur appartement geen zin.

Klik hier voor de voorwaarden voor een huisvestingsvergunning van de gemeente Amsterdam.

Een optant vraagt zelf huisvestingsvergunning bij de gemeente aan. Kosten: € 60,- (tarief 2021).

Minimaal & maximaal inkomen

Minimaal bruto maandinkomen:

  • 3,5 x de maandhuurprijs (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen).

Maximaal bruto jaarinkomen:

  • Gezamenlijk huishoudens bruto € 63.237 (prijspeil 2021). Deze grens is niet van toepassing als u een sociale huurwoning in Amsterdam leeg achterlaat.

Hieronder de voorrangscriteria bij de toewijzing voor een middenhuurwoning:

  • Woningzoekenden die een sociale huurwoning in de gemeente Amsterdam leeg achterlaten én voldoen aan de voorwaarden, waaronder het verkrijgen van een huisvestingsvergunning van de gemeente Amsterdam.
  • Woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden, waaronder het verkrijgen van een huisvestingsvergunning van de gemeente Amsterdam.