Centraal, verkeersluw en groen

De meeste Amsterdammers hoeven we niet uit te leggen waar Oostenburg ligt. Maar voor diegenen die wat minder bekend zijn in de hoofdstad: wanneer je het CS uitkomt (met je neus naar het centrum), linksaf, voorbij de IJ-tunnel, de brug over richting het Scheepvaartmuseum en dan zo’n beetje rechts achterin. En ja, daar woon je dus supercentraal. Pak de fiets en je staat binnen no-time in het Museumkwartier, op de Dam, de Albert Cuyp of in de Pijp. Met de auto weg? Je zit zo op de ring. Die auto speelt overigens een ondergeschikte rol op Oostenburg. Al het ‘blik’ staat straks uit het zicht, in de parkeergarages. Laden en lossen kan vlak bij je voordeur, maar daarna, wég met dat ding!

Op Oostenburg staan voetgangers en fietsers centraal. En bomen! Heel. Veel. Bomen. Op Oostenburg zijn eigenlijk maar een paar straten, waarlangs – in blokken – de gevels liggen. En zo krijg je dus ín die blokken geweldige binnentuinen. Zie je het voor je? Eind van de werkdag, even een wijntje in de binnentuin, lekker makkelijk met zicht op de kids en dat er dan gezellig wat buren aanschuiven? Dát is wonen op Oostenburg.

Hotspots

  • Het nieuwe 4-sterren Inntel Hotels Amsterdam Landmark telt 16 verdiepingen en is gevestigd aan de VOC-kade. Het hotel biedt 306 stijlvolle kamers, 3 multifunctionele meeting rooms, een wellness club en Bar & Brasserie Werkspoor.
  • Aan de Jacob Bontiusplaats vind je Amsterdam Roest – een creatieve vrijplaats, met stadsstrand, die openstaat voor originele ideeën. Roest is minimalistisch maar warm en bruist van de energie.
  • In de Czaar Peterbuurt – naast Oostenburg – vind je veel leuke winkels zoals de Pindakaaswinkel (hoe hebben we ooit zonder gekund?!), maar ook het geweldige restaurant Instock, waar voedselverspilling letterlijk op de kaart gezet wordt omdat er gekookt wordt met ‘te kleine’ pompoenen, ‘kromme’ komkommers of peren met hagelschade. Ook niet te versmaden op Oostenburg: D&A hummus bistro, voor de superlekkere, eigentijdse keuken van het Midden-Oosten. Koken met lokale producten doen ze bij Coulisse, aan de Oostenburgergracht, terwijl Frank’s Smoke House – een paar deuren verderop – huisgerookte specialiteiten serveert, om ter plekke van te genieten of lekker mee te nemen.
  • Je boodschappen? Die doe je natuurlijk ook lekker lokaal of voor het gemak bij de plaatselijke AH, aan de Kleine Wittenburgerstraat. Pas op, want op weg ernaartoe kom je langs De Taarten van Lin… Kunstwerkjes om op te eten!
  • Scholen, gezondheidszorg, sport, spel en ontspanning – je vindt het hier allemaal on your doorstep.