De Flora

De Flora ligt in de hoek van de Willem Parelstraat, vlak bij het water van de Oostervaart. Zie je jezelf al zitten? Beentjes bungelend over de historische kademuur, een voorjaarszonnetje op je bol en dromend van een leuke, oude sloep? De architectuur van de drie gebouwen die samen De Flora vormen is spectaculair, met een spannend contrast tussen de stoere pakhuisstijl van De Flora 2 en het lichte, luchtige glas van De Flora 1 en 3.

34 Vrije sector appartementen

29 Middenhuur appartementen

6 Woonwerkwoningen & 2 friendswoningen

Maart 2022

Woonoppervlakte van ca. 39 tot 100 m²

Middenhuur v.a. €1.020 pm. Vrije sector v.a. €1.000 pm.

Vrije sector

Verhuurd!

BrochureSpelregelsPrijslijst

Middenhuur

Verhuurd!

BrochureSpelregelsPrijslijst

VR Tour Modelwoning

Aan de binnenkant is De Flora al net zo gevarieerd als aan de buitenkant. Uniek zijn de woonwerkwoningen (gelijkvloers óf maisonnette en 78-85 m² groot): een bedrijfsruimte – met toegang vanaf de straat én een eigen meterkast/huisnummer – en een binnentrap of tussendeur naar je riante appartement, dat ook een eigen voordeur heeft. Of wat te denken van een 100 m² grote friendswoning? Ieder een riante eigen slaapkamer en op de begane grond een geweldige leefruimte en keuken. Hou je van ‘open plan living’? Dan is een studio (46 m²) misschien echt iets voor jou. De 8 driekamerappartementen (73/74 m²) zijn superlicht dankzij hun hoekligging. En dan zijn er nog diverse tweekamerappartementen (46-64 m²), waarvan er bijna geen twee hetzelfde zijn.

Middenhuurwoningen

De verhuur van het middenhuursegment van De Flora is gestart. Om de doorstroom op de krappe woningmarkt voor sociale huurwoningen te bevorderen bieden wij woningzoekers die een sociale huurwoning in de gemeente Amsterdam leeg achterlaat voorrang bij de toewijzing voor een middenhuurwoning. Hiervoor gelden uiteraard wel spelregels (Bekijk de spelregels.).

De Flora kent 3 gebouwen, Flora 1, 2 en 3. De woningen binnen het middenhuursegment bevinden zich alleen in De Flora 1. In totaal zijn er 26 appartementen beschikbaar binnen dit segment. De woonoppervlakte varieert van 46 m² tot 50 m² met 1 of 2 kamers. Bijna alle appartementen hebben een buitenruimte, bijvoorbeeld met balkon, loggia of terras.

Wonen & werken in één appartement (vrije sector)

We noemden ze al even, de 11 bijzondere woonwerkwoningen. Hoe werkt dit? Je huurt met één huurcontract zowel woonruimte als een bedrijfsruimte. Er gelden regels voor het gebruik van de bedrijfsruimte. Er mag onder meer niet geslapen worden. De bestemming is “praktijk- of vrije beroepsuitoefening aan huis”. Wil je een woonwerkwoning huren? Beschrijf dan op het online inschrijving uitvoerig toe waarvoor je de ruimte als ZZP-er/ondernemer gaat gebruiken. Dan kunnen wij beoordelen of dit past bij de bestemming.

Het gaat in De Flora om types: 17, 18, 19, 20, 21, 22 & 23.