Verhuur sociaal- & middenhuur woningen gestart!

Zoals iedereen weet is er enorme schaarste op de woningmarkt. Hierdoor kunnen woningzoekers met beroepen die belangrijk zijn voor de stad geen betaalbare huurwoning in Amsterdam vinden. Daarom geven wij voor de sociale huurwoningen alleenstaande onderwijzers en zorgmedewerkers werkzaam in Amsterdam tijdelijk voorrang bij de toewijzing. Ook alleenstaande jonge woonstarters van 18 tot en met 27 jaar woonachtig in de gemeente Amsterdam hebben tot 1 januari 2022 voorrang bij de toewijzing. Klik hier voor informatie over het huren van een sociale huurwoning.Voor de 30 middenhuur woningen krijg je voorrang wanneer je een sociale huurwoning van een woningcorporatie in de gemeente Amsterdam leeg achter laat. Klik hier voor informatie over het huren van een woning in de middenhuur.

Voor zowel sociale huur als middenhuur moet je een huisvestingsvergunning van de gemeente Amsterdam aanvragen en aan ons vertrekken.

Lees voor je start met de inschrijving goed door of je in aanmerking komt voor een sociale- of middenhuurwoning op Oostenburg. Schrijf je niet in wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden of de twee voorrangscriteria van een sociale huurwoning.